HEA profillerinde “I” şeklinde olan yatay elemanlar flanş olarak adlandırılırken, dikey olan elemanlar ise gövde kısmı olarak adlandırılmaktadır. Yapısal çelikten üretilen HEA profiller inşaat mühendisliği alanında yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Gövde kısmı makas kuvvetine karşı dirençli olan HEA demirleri, flanşlar tarafından yaşanan bükülmelere karşı da dayanıklıdır.
Geniş flanşlı kirişler bir çubuk şeklinde olan yapı profilleri arasında yer almaktadır. HEA profilleri binaların ve hemen hemen her türlü genel veya özel yapının, köprünün ve makinenin yapımında kullanılmaktadır HEA profil yük taşıma kapasitesi seçeceğiniz ürünün teknik özelliklerine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Kişiye özel olarak tasarlanan ürünler özellikle sütunlar, döşemeler, makaslar ve köprü uygulamalarında yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.
HEA Profilleri Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gereklidir?
Eğilmelere ve bükülmelere karşı ekstra dayanıklı olan HEA profilleri ağır yüklere karşı da dayanıklıdır. Genel olarak bu tür yapı profillerinin boyutu, yüksekliği, flanş genişliği ve flanş kalınlığı gövde kalınlığı ile ölçülmektedir. Projelerinize özel olarak tasarlatabileceğiniz HEA profilleri arasında farklı ihtiyaçlarınıza çözüm üretebileceğiniz pek çok farklı model yer almaktadır.
HEA profillerini seçerken kullanım alanlarınızı ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Bu detaylara dikkat ederek HEA profilleri seçerseniz satın aldığınız HEA profillerinin daha uzun süre boyunca kullanılabilir olmasını sizler de sağlayabilirsiniz. Çevresel faktörlere karşı dayanıklı olabilecek şekilde tasarlanan HEA profilleri geniş kullanım alanlarıyla dikkat çeken profiller arasındadır. Her biri dünya kalite standartlarında üretilen HEA profilleriyle çalışmalarınızı hızlandırabilir ve daha güvenilir bir hale getirebilirsiniz. İstek ve ihtiyaçlarınıza özel olarak tasarlanabilen HEA profil fiyatları ürünlerin modeline ve teknik özelliklerine göre farklı şekillerde belirlenmektedir.