
Siyah metal levha döküm işlemiyle üretilen dörtgen kesitli yarım ürünün belirli miktarda sıcaklığa ulaşması ile eritilme düzeyine kadar ısıtılır ve hadde işleminden geçirilmesiyle elde edilmiş olan yassı adı verilen çelikler olurlar. Siyah sac üretiminde, sac üretimi sonrasında rulo halini alınması adına işlem yapılarak rulo haline çevrilmektedir. Bu alanda siyah sac üretimi için kullanılmış olan çelikler tekrardan kristalleştirilebilir sıcaklık derecesine geldiklerinde kolay bir şekilde şekillendirilebilmektedir. Bu sebeple, çeliğin daha geniş boyutlar ile üretimi de mümkün olabilmektedir.
Genel olarak işlem sırasında herhangi bir gecikme olmadan üretilebilen normal saclardan daha ucuzdur. Sac soğuduğu zaman hafifçe büzüldüğü için boyutunu ve şeklini kontrol altına almak standart saclara göre daha zor bir işlem olmaktadır.
Siyah Saclar Hangi Alanlarda Kullanılmaktadır?
Siyah saclar, demiryolu rayları, iş makinelerinin imalatı, çelik kasa üretimi, gemi ve tersanelerde kullanılabilmektedir. Kesin şekil ve toleransın gerekli olmadığı durumlarda da siyah saclara yer verilmektedir.
Siyah sac modelleri kaynaklanabilir çelik olduğu için inşaat makinelerinin ve iş makinelerinin imalatında da kullanılmaktadır. Siyah sac ölçüleri ürünlerin türüne ve kişilerin isteklerine göre farklı şekillerde ortaya çıkmaktadır. Sac ağırlıkları da yine aynı detaylara göre farklı şekilde belirlenmektedir.
Taşınabilir gücü çok yüksek olan siyah sacların kullanım alanları birbirinden fazla olduğu gibi, ilk akla gelen inşa levhaları olarak bilinir. Gemi yapımında uygun taşınabilir mukavemet gücü olan siyah sacların tersane gibi alanlarda birbirinden farklı kullanımı söz konusudur. Siyah sac üretimleriyle ilgili olarak seçimlerde, kullanım alanı için birbirinden farklı firma seçimi yapabileceğiniz gibi, doğru seçimler için güvenilir firma konusunda satın alacağınız siyah saclar için uzun yıllar kullanıma uygun olduğundan emin olacağınız firma seçimi yapmaya çalışmalısınız.